Udsmykning for Statens Kunstfond, Bakkeskolen i Esbjerg, 2019
TV Syd 30. august 2019: Statens Kunstfond vil forvandle området omkring Stengårdsvej
tvsyd.dk 30. august 2019: Hel skole danser på kæmpe kunstværk
“Et kæmpestort kunstværk er blevet lanceret på Bakkeskolen Cosmos i Esbjerg. Et kunstværk, der er starten på et kunst- og kulturprojekt ved Stengårdsvej, der er placeret på den hårde ghetto-liste. Det nye kunstgulv på skolen bringer allerede glæden og smilene frem.”
Statens Kunstfond, 30. august 2019: Gulv med gode vibes
“På Bakkeskolen i Esbjerg søger kunsten nye grænser og former. Skolen har nemlig fået sit eget kunstværk i form af et 600 kvm stort gulv, som blev indviet i august med et brag af en fest for skolens elever, personale og inviterede gæster.”
“Entré”, gruppeudstilling på Kunsthal Nord, Aalborg, 2019
Jyllands-Posten, 13. februar 2019: Fem glinsende stjerner til lummert scenarie i det postindustrielle miljø
“I en iscenesættelse, som kunne være et bordel værdigt, giver tre kvindelige kunstnere fuld gas i de vanskelige udstillingsrum på Kunsthal Nord i Aalborg. (…) Astrid Marie Christiansens afsnit kan umiddelbart stå som et ret traditionelt udsagn med det abstrakte maleri i en ret overleveret kategori, men individuelt står værkerne insisterende i helheden, ikke mindst i samklang med installationen ”You Can Simply Go Up or Down”, som rummer nogle af de samme elementer, man ser i udstillingens indledning.”
TV 2 Nord, februar 2019: Tre kunstnere står bag stort kunstværk med rum til alle sanserne (tv-gennemgang af gruppeudstillingen “Entré”)
NORDJYSKE Stiftstidende, 8. februar 2019: Kunst – helt ud i tæerne!
Anmeldelse, 5 ud af 6 stjerner. “Eva Louise Buus, Astrid Marie Christiansen og Krista Rosenkilde skaber rammer i de gamle industrirum, så deres værker kommer ud af rammen og skaber en samtale mellem det brugbare og det skulpturelle. (…) Christiansen viser genkendelige genstande. I denne sammenhæng er de ganske ubrugelige, men virkningsfulde. Intet er, hvad det giver sig ud for. Og flisegulvet kan ikke betrædes, for det er af maling og lærred. Mens lærreder på væggene illuderer betonfliser i farveskalaer, men det er synsbedrag. Man bliver nysgerrigt drevet rundt i rummene, mens en elevatorknap i stor størrelse i en tapetklædt niche giver dig muligheden for at tage turen op eller ned. Du bestemmer selv.”
Kunsthal Nords præsentationsfilm, februar 2019
Billedserie på kunsten.nu, 8. februar 2019
Back in Black and White and Shades of Grey
Gruppeudstiling på Koldinggade 12, København, 2018
Politiken 25. juli, 2018: Kunst i sort, hvid og gråtoner
Anmeldelse, 5 ud af 6 hjerter. “Udstillingen ’Back in Black and White and Shades of Grey’ på det kunstnerdrevne udstillingssted Koldinggade 12 imponerer med en på én gang stram, gennemført og sammenhængende kuratering. (…) De syv værker er alle holdt i sort, hvid og diverse gråtoner, præcis som overskriften angiver. Astrid Marie Christiansen har dog stænket et par ekstra farver på sit ’Flawed Floor’ (2018), hvor sort og hvid skiftes til at fylde de rektangulære felter. Og så har hun indtegnet skygger, så det ser ud, som om lærredet er sammensat af flere dele, uden at det er sådan, det forholder sig. Dermed leger Christiansen med både op-art, ekspressionisme og det specialformede lærred, som man kender helt tilbage fra 1600-tals kunstnere som Cornelis Gijsbrechts.”
Dazzle Camouflage, soloudstilling på Boulevard156, København
Kunsten.nu, 11. april 2018: Astrid går barok!
Anmeldelse: “Med sine nye værker viser Astrid Marie Christiansen endnu engang, at hun kan udfordre beskueren overordentligt (…). For måske Christiansen er barok, både i kunsthistorisk og hverdagssproglig forstand. Når vi taler om, at noget er barokt, så er det for at beskrive noget overdådigt, som vanskeligt lader sig overskue. (…) Hvert værk på denne udstilling er en udfordring. Trods deres kapow-farver (nogle gange neon eller metalmaling) og andre steder sofistikerede, små nuancefarvespil (det fnidrede), så gemmer de sig for mig. Bedst som jeg tror, at jeg har set dem, så vender de den anden kind til og profilen er en anden. Det er en charmerende uoverskuelighed og kvalificeret umiddelbarhed”.
“I make science”, soloudstilling i Vandrehallen, Hillerød, 2016
Frederiksborg Amts Avis, 18. januar 2016: En farverig eksplosion af videnskab
Udstillingsleder Karen Elsebeth Jensen: “Det er en visuelt smuk oplevelse og en chance for at opleve en af de malere på samtidskunstscenen, der er mest interessant og gør mest opmærksom på sig selv i øjeblikket (…). På den ene side ser vi noget meget abstrakt, men på den anden minder motiverne om et eller andet – en billedverden, vi kender fra den naturvidenskabelige og matematiske verden.”